Klicka här för att komma till bokningssidan. OBS! Välj fredag eller lördag fr.o.m. den 27/11 för att få fram julborden i onlinebokningen.

Vill du ha hjälp med din bokning så når du oss på 040-680 32 88

På The White Oak vill vi verkligen ge er vårt önskejulbord. Det är en lovsång till och en resa genom barbecuens förlovade land Texas, North Carolina, South Carolina och New York. Vi erbjuder även ett vegetariskt alternativ, läs mer om våra julbord längre ner på sidan.

Resan startar med en klassisk eggnog som har en lite rökig ton både från whiskey och kardemumma. Perfekt i väntan på era platser. Väl vid bordet beställer ni vidare drycker. Sedan är det dags att sätta tänderna i det som vi älskar.

Första serveringen innehåller Branteviksill som toppats med hemma rökt bacon, en mjäll matjessill från Klädesholmen med brynt smörcrème och gräslök. Och som pricken över i kommer vår rökta lax med fänkål, senap och dill. Efter tre timmar i ekrök är laxen fulländad.

Be om mer att dricka. Dags för den ”lilla” delikatess platen, allt är hemmagjort, gott så. Pastejer, ankrillettes, vår rökta julskinka, lamm och korvar. En liten paus för att hämta andan är på sin plats. Lossa på slipsen och släpp ut bältet ett snäpp innan turen går vidare.

Då är ni redo för tredje serveringen, det varma som vi precis innan er ankomst plockat ut från vår rök. Det är en salig blandning. Short ribs som varit ca nio timmar i ugnen och Bjärefågels bästa kycklingvingar. Kronan på verket är vår St. Louis cut som efter rökning moppats med en sötsur jalapenos doftande glace. Vi slänger med vår hemgjorda korv. Allt detta i sällskap av husets variation på collard greens, tre slags kål i mustig buljong med vitlök och chili, samt cream chili corn och pit beans.

Fjärde serveringen är en variant av Christmas puding med massor av smör, dadlar, råsocker, smör, socker och sen lite mer socker. Den värms i en whiskey- kola sås och serveras med lättvispad grädde. Nu börjar vi närma oss slutet av det goda, men helt över är det ännu inte

Vi glömmer inte bort kaffet. Vår fudgeklubba doppad i mörk bitter choklad och en smula rökt salt följer med.

Kvällen avslutas förstås med bowling och shuffle.

Kom och njut av vårt julbord på The White Oak.

Lättast är att maila oss er bokning info@bigbowl.se eller slå en signal på 040-680 32 88.

Väl mött!

/The White Oak

TWO´s Julbord

Drink

Eggnog med kanel och rökt kardemumma.

Första serveringen – kall

Branteviksill med bacon och spisbröd

Matjessill med bryntsmörcrème och gräslök

TWO’s varmrökta lax med äpple och rödkål

Andra serveringen – kall

TWO’s vildsvinssalami

Stark salami

Rillettes på rökt anka med adobo chipotle

TWO’s rökta julskinka

Rökt lammrostbiff

Rökt leverpastej med bacon och champinjoner

Hodomajonnäs, saffranpicklad blomkål och rödspetskålslaw med apelsin

Tredje serveringen – varm

Short ribs

St. Louis cut

Kycklingvingar i white Alabama sauce

Korv

Pickles, coleslaw, gurka och silverlök

Collard greens, pit beans och cream chili corn

Fjärde serveringen – varm

Christmas pudding med whiskey och kolasås samt lättvispad grädde

Till kaffet

Hemmagjord fudgeklubba med rökt salt

Pris: 675,-

TWO´s vegetariska julbord

Drink

Eggnog med kanel och rökt kardemumma

Första serveringen

Vegetarisk ”Brantevik” av aubergine

Fänkåls ”sill” i senapscreme

Rökt och grillad zucchini i löklag.

Andra serveringen

Picklad blomkål

Karamelliserad svamp

Ärtrillettes med adobo

Nachos med salsa verde

Rödspetskålslaw med apelsin

Rökta nötter

Tredje serveringen

Rökt rotselleri med dijonsenap och dragon

Saltrostade rötter med hodomajonnäs

Citronsotad blomkål

Rökta tomater

Tortillas

Rökt ärtfärs

Mangochutney

Pickles, gurka och coleslaw

Fjärde serveringen

Christmas pudding med whiskey och kola sås samt lättvispad grädde

Till kaffet

Hemmagjord fudgeklubba med rökt salt.

Pris: 675,-